Facebook Logo Twitter Logo
Openingfoto
Happy Second Logo
Prachtige tweedehands kleding
voor een zacht prijsje!

Goede Doelen

Met uw aankoop bij Happy Second steunt u vier goede doelen:
 
Kika
Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) is in 2002 opgericht. De stichting heeft als algemeen doel: het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. 
Meer specifiek streeft KiKa naar: 
1. Verhoging van de genezingskans. 
2. Verbetering van de kwaliteit van de behandeling (minder agressief waar mogelijk). 
3. Vermindering van bijwerkingen na de behandeling (effecten op latere leeftijd).
 
Villa Pardoes
Villa Pardoes biedt een onvergetelijke gratis vakantie. Voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. Voor kinderen die dolgraag een tijdje aan iets anders willen denken dan hun ziekte. Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Even alles vergeten. 
Villa Pardoes bestaat uit acht ruime vakantiewoningen, aan elkaar geschakeld rondom een grote centrale ruimte. Het gebouw heeft de vorm van een slakkenhuis. Kinderen kunnen er in een veilige en kleurrijke omgeving spelen. Ouders ontmoeten er lotgenoten. Ze kunnen er hun verhaal vertellen en ervaringen delen, soms tot laat in de avond.
 
Stichting Het Vergeten Kind (voorheen Guusje Nederhorst Foundation)
In Nederland verblijven 31.000 (!) kinderen in sobere opvangcentra. Soms zonder dat u het weet op een geheime locatie bij u om de hoek om hun veiligheid te garanderen. Vergeten kinderen van 0 tot 18 jaar die mishandeld zijn, misbruikt zijn, verwaarloosd zijn, verstoten zijn, gevlucht zijn en dus niet gewoon kind kunnen zijn. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. De doelstelling van de Stichting Het Vergeten Kind is om kinderen uit hun isolement te halen en binnen de opvang een kindvriendelijke omgeving voor ze te creëren waar ze kunnen spelen, bewegen en ontspannen. Zo kunnen de kinderen tot rust komen en hun stressvolle, traumatische ervaringen beter verwerken.
 
Make-A-Wish Nederland
Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een magisch effect, maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen.
 
Hoe werkt het?
Wanneer u een bestelling plaatst kunt u kiezen welk goede doel wij volgens u moeten steunen. U kunt er één aanvinken, maar ook meerdere, of zelfs allemaal. Op deze manier kunt u een deel van de opbrengst aan één goed doel schenken of laten verdelen over meerdere goede doelen.
Wij maken ieder half jaar bekend hoeveel geld er gedoneerd is aan de goede doelen.
 
 
KiKa
€ 435,14

Villa Pardoes
€ 445,00

Stichting Het Vergeten Kind
€ 416,06

Make-A-Wish Nederland
€ 379,75

Nieuwste producten:
Maat: XL


Blauw shirt met gehaakte halslijn

€ 4,50
Maat: 40


Roze bodywarmer

€ 4,50
Maat: 40


Jeansrok van Tommy Hilfiger

€ 5,75
Maat: S


Paars shirt met knoopjes

€ 4,50
Maat: 46


Wit jasje met sierknopen

€ 6,75